Eymard-Baptistehoeve
Geert Verpoorten
Hoog Kattenbos 17
3920 Lommel

Tel/Fax: +32 (0) 11 555 523
GSM: +32 (0) 472 701 367

    Verse blauwe bessen en frambozen!!!
Beste Lommelse hoevewinkel-bezoekers,
Openingsuren van de hoevewinkel:

OPENINGSUREN HOEVEWINKEL:
DINSDAG VAN 9 UUR TOT 18 UUR
ZATERDAG VAN 9 UUR TOT 16 UUR

andere dagen afhalen van bestellingen mogelijk om 10 uur

De wintermaanden zijn voor de velden en gewassen best regenachtig geweest en op het laatste ook erg koud. Maar toch hebben we al best wat kalfjes mogen verwelkomen, sinds november vorig jaar zijn volgende kalfjes geboren, 

Noralie, Nutella, Newton, Oscar, Obelix, Omien, Olaatje, Orval, Okapi, olivia en olaf

Zoals eerder al gemeld heb ik mij deze winter toegelegd op het verder uitbouwen richting de biologische teelt, heb een extra cursus gevolgd biologische landbouw. De eerste stappen richting het officieel aanvragen voor het toepassen van de biologische teelt zijn gedaan, het bedrijf zal in een aantal stappen omgeschakeld worden naar de biologische teelttechnieken. 
Er zijn een aantal jaren afhankelijk van de teelt die verplicht worden en aanzien worden als omschakelingsperiode waarin moet voldaan worden aan de biologische teelttechnieken om de certificaat van biologische landbouw te verkrijgen, hiervoor zal het bedrijf zowel in omschakeling als daarna meermaals gecontroleerd worden.

Ook voor de uitbouw van de zorgboerderij is het een bewogen periode geweest, veel vergaderingen gevolgd en contacten gelegd om het bedrijf op de juiste manier met de juiste kennis te kunnen uitbouwen. Hiervoor zal op redelijk korte termijn een vzw opgericht worden waarin verschillende personen zullen zetelen als beheerder met allemaal een andere inbreng zodat er een juiste structuur en visie kan uitgewerkt worden in het belang van de zorggasten. Voor de opvang van mindervalide personen ben ik ondertussen ook erkend door het VAPH als opvang instantie.  Voor de verdere uitbouw van de zorgboerderij en de VZW ben ik nog opzoek naar geïnteresseerde en of  vrijwilligers die mij hier willen bij helpen.  Altijd welkom voor een gesprek.

Je steun kunnen bij dragen voor de maatschappij wat ik doe met de zorgboerderij en daarnaast kunnen werken in en met de natuur is de mooiste belevenis die je in je leven kan hebben. 


KLIK HIER  ONDER
/upload/FOLDER VLEESPAKKETTEN .pdf

Vleespakketten datums 2018    Afhalen van 14u tot 18u  of  aan huis geleverd

dinsdag 18 september

(kalfsvlees Blonde d’Aquitaine en rundsvlees Belgische wit-blauw, gevogeltevlees en varkensvlees)


dinsdag 20 november

(kalfsvlees Blonde d’Aquitaine en gevogeltevlees  en varkensvlees)

nieuw vanaf 20 november 2018 !!! 
rundsvlees Blonde d’aquitaine