Eymard-Baptistehoeve
Geert Verpoorten
Hoog Kattenbos 17
3920 Lommel

Tel/Fax: +32 (0) 11 555 523
GSM: +32 (0) 472 701 367

vzw Zorg- en belevingsboerderij het Groeiveld

Het Groeiveld is een zorg- en belevingsboerderij waar mensen een plaats vinden en zich vooral thuis kunnen voelen.

Vanwaar komt de naam β€˜het Groeiveld’?
Niet alleen de planten en dieren die op het veld staan groeien en evolueren, ook onze zorggasten maken een persoonlijke groei door door naar onze zorgboerderij te komen, namelijk de ontwikkeling als persoon, zowel fysiek als emotioneel.

Wij zijn een land- en tuinbouwbedrijf met groenteteelt, kleinfruitteelt en de verwerking en verkoop hiervan. Daarnaast houden en verzorgen wij ook dieren.

Sinds 2007 zijn wij ook een zorgboerderij en hebben wij de nodige ervaring opgedaan in de opvang van doelgroepen uit verschillende sectoren van de zorg. Het kan gaan over jongeren of volwassenen met een beperking, zowel fysiek als mentaal, personen met een burn-out en alle aanverwante benamingen, personen uit de psychiatrie, enzovoort.

Het zorgaanbod vindt plaats in een landelijke omgeving waar het ervaren van de rust en contact met de natuur al een eerste troef is in de ontwikkeling en de balans van ieder persoon. Iedere zorgvrager krijgt een aangepast traject en aangepaste zorg waarbij wij inspelen op specifieke noden, want ieder persoon is op zijn manier uniek en heeft het recht op de juiste begeleiding en opvang.

Sinds 21 december 2019 valt het zorggedeelte onder een vzw genaamd

vzw Zorg- en belevingsboerderij Het Groeiveld
Hoog Kattenbos 17
3920 Lommel